Vihreää näkyvissä

Tästä se lähtee – mun eka blogikirjoitus ikinä. Vähän jännittää, tai oikeastaan aika paljon. Enhän mä tiedä bloggaamisesta yhtään mitään… No miksi sitten päätin aloittaa? No siksi, että olen hurahtanut oman ruuan kasvattamiseen ja haluan jakaa tietoni ja vinkkini kaikille, joita asia yhtään saattaisi myöskin kiinnostaa.

Tässäpä siis pari otosta taimikasvatuksen alkumetreiltä ja muutama linkkivinkki kaupan päälle.

taimia-ikkunalla

Kuvassa (vas.) herneenversoja, joista etummaiset onkin jo napsittu leivän päälle. Herneenversojen vieressä on korianterin taimia ja niiden takana versoo valkosipuli. Takanurkassa pukkaa rukolaa. Keskellä ylhäällä on chilintaimia ja alhaalla tomaatintaimia. Oikeassa reunassa on kolme ruukullista basilikantaimia, jotka pitääkin jo kiireesti koulia eli siirtää muutaman taimen nippuina omiin kasvuruukkuihinsa. Ks. Yrttien kasvatus.

4-tomaatti-sirkkataimi_4434

Tomaatintaimia on syytä harventaa. Nosta heikoimmat taimet pois laatikosta. Samalla voit harjoitella taimien oikeaoppista käsittelyä: Pikkutaimia kannatellaan lehdestä, sillä se on taimen vahvin osa. Varsi vaurioituu herkästi, jos siihen koskee. Ks. Tomaatin kasvatus.

tomaatin-taimet

Lisätietoja siementen kylvämisestä ja taimien koulimisesta myös:

kasvivalo

Kasvivalo on eduksi, jos aloittaa kasvatuksen aikaisin talvella, kun luonnonvaloa on vielä niukasti.

@tarhuri

You may also like...