Siitä se taas lähtee

Siemenluettelot polttelevat pöydällä, mutta päätän tehdä inventaarion ennen kuin tilaan mitään. Eikö kuulostakin fiksulta? Siis lasken ja kirjaan ylös mitä siemeniä minulla on ja sitten kirjoitan harkitun, tarvelähtöisen tilauslistan. Aloitan levittämällä kaikki siemenpussit keittiön pöydälle.

siemenpussit_PR
Pyörittelen siemenpusseja hyvän tovin ja saan ne kerätyksi melko järkeviin nippuihin:
– Tomaatit; 6 lajiketta matalia pensastomppuja, 4 lajiketta amppelitomppuja, 3 lajiketta runkotomppuja avomaalle ja 15 lajiketta kasvihuoneeseen (erityisen näppärää, sillä minulla ei ole tällä hetkellä kasvihuonetta)
– Chilit yms; 10 pussia, joista 7 eri vahvuisia chilejä sekä 3 mietoa paprikalajiketta
– Kaalit ja salaatit; kymmenkunta pussia, joista valtaosa erilaisia rukolansiemeniä. Tästä muistuikin mieleeni, että pitää tilata se tuholaisverkko Amatzonista.
– Munakoisot; 5 lajiketta (ja edelleenkään ei siis ole sitä kasvihuonetta)
– Kurkut ja kurpitsat; 13 lajiketta, joista osa ostettu ulkomaailta (ei mitään käsitystä kasvatuksesta meidän oloissa)
– Pinaatit; 5 lajiketta (pinaatti on terveellistä)
– Herneet ja pavut; 7 lajiketta (härkäpaputahna on superhyvää!)
– Juurikasvit; 4 lajiketta porkkanoita + nauris, punajuuri ja kukkakaali (näitä viimeksimainittuja en ole koskaan kasvattanut)
– Sipulit; 5 pussia erilaisia vihersipuleita ja purjoa
– Yrtit; 17 pussia, joista mm. 5 erilaista basilikaa, 3 timjamia, 3 korianteria sekä sitruunaruoho ja rosmariini (yrittänyttä ei laiteta)
– Kylvökukat; 12 lajiketta + viime kesänä itse kerätyt siemenet
siemenpussit-niputettu_PR
Hmm, rationaalinen minäni toteaa tylysti, että uusien siementen tilaamiseen ei ole järkiperusteita. Jos saan edes 10 prosenttia näistä multaan, niin hyvä on.
No, jos nyt kuitenkin vähän vilkaisen niitä luetteloita :)

 

Lehtikaalia on ainakin pakko tilata ja vihannesportulakkaa. Keltajuuri kiinnostaisi myös ja matalakasvuiset ruukkuauringonkukat. Jotain ihanaa koristeheinääkin haluaisin kokeilla. Ja isää ilahduttaa uudella avomaankurkkulajikkeella.
Päädyn tilaamaan VAIN 8 pussillista uusia siemeniä – siis eihän se ole mitään, sitä paitsi tarhurilla ei vain voi olla liikaa siemeniä!
@tarhuri

 

You may also like...