Lasagnepenkki

Jos maan kaivaminen on työlästä ja haluat tehdä ravinteikkaan kasvupenkin nopeasti niin kokeile lasagnepenkkiä (kiinalainen kohopenkki). Ohjeita ja tekotapoja on monia.

lasagnepenkki2

Suoraan nurmikolle penkki syntyy näin: Alimmaiseksi nurmituppaat (mielellään ylösalaisin käännettynä). Märkää pahvia tai sanomalehteä. Sitten vihreää ja ruskeaa kasvijätettä (ruohoa, risuja). Seuraavaksi puoliraakaa kompostia. Sitten kanankakkarakeita tai muuta palanutta lantaa (sekä valmista kompostia) ja lopuksi ruokamultaa – kiitos tästä vinkistä Hyötykasviyhdistyksen jäsen Lea!

 

 

lasagnepenkki1

Lasagnepenkki on helpointa perustaa syksyllä, kun saatavilla on kaikenlaista kasvijätettä ja kompostia. Hyödynnä myös syksyn lehdet ja sadonkorjuun naatit!

Lasagnepenkissä viihtyvät mm. kurpitsat ja muut lämpö rakastavat kasvit. Istutusvaihessa lämpöä voi vielä lisätä levittämällä mustan mansikkakankaan penkin päälle. Kankaaseen tehdään viillot ja kurpitsat istutetaan koloihin. Tästä vinkistä kiitos Anu Rannalle, Hyötykasviyhdistyksen voimahahmolle!

@tarhuri

 

 

 

 

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.