Pensaspapu ei ole raakaruokaa!

Joskus siemenpussissa voi nähdä harhaanjohtavan ilmauksen, että lajike on herkullinen tuoreena. Tämä ei tarkoita, että papuja voisi syödä sellaisenaan – siis raakana, kuten herneitä. Tuorekäyttö tarkoittaa, että pavut kerätään ja valmistetaan ruuaksi palkoineen. Tuoreiden papujen keittoaika on 10 minuuttia.

pensaspapu_kaytto

Tuorekäytön vastakohta on perinteinen tapa säilöä ja syödä papuja eli odotetaan, että palot tuleentuvat eli kuivuvat ja sitten pelkät siemenet kuivataan talven varalle. Ennen käyttöä kuivattuja papuja pitää liottaa vähintään 12 h. Liotuksen jälkeen pavut huuhdellaan ja keitetään riittävän pitkään.

Raaka papu sisältää mm. myrkyllistä lektiiniä. Lue lisää Eviran sivuilta.

@tarhuri

 

Kurkkaa myös nämä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *