Hernewokkia ja kesäkurpitsapyöryköitä

Tässä sadonkorjuulautanen ennen wokkaamista… Pensaspavut kannattaa keittää ennen wokkaamista. Nappasin wokkiin myös sokeriherneen nuoret latvaversot ja loput littanat palot. Mukaan tuli myös tavallisia (silpoydin)herneitä.

 

hernewokki

 

Kesäkurpitsaakin on meidän perheessä syöty urakalla. Kokeilun arvoinen oli Kodin Kuvalehden kesäkurpitsa-halloumipyörykät, joita siippa tuossa seuraavassa otoksessa paistelee :)

 

kesakurpitsapyorykat

 Tässä sovellettu ohje

Kesäkurpitsapyörykät (näitä tuli paljon…)

  • iso kesäkurpitsa raasteena
  • sopivasti ruohosipulia
  • paketti halloumi-juustoa
  • 3 kananmunaa
  • tuoreita yrttejä hienoksi silputtuna (minttua, timjamia, sitruunamelissaa)
  • 1 dl korppujauhoja
  • sitrunamehua (noin puolikas sitruuna)
  • suolaa ja mustapippuria
  • paistamiseen oliiviöljyä

Sekoita ensin munat, korppujauhot ja mausteet. Lisää kesäkurpitsaraaste ja pieniksi paloiksi kuutioitu halloumi. Pyörittele pyöryköiksi. Jos taikina tarttuu käsiin, lisää taikinaan (tai käsiin) vehnäjauhoja. Paista oliiviöljyssä kullan ruskeiksi ja nauti tsatsikin tai kermaviilikastikkeen kera – nam!

@tarhuri

 

 

Kurkkaa myös nämä...